Ishockey

Härlig seger för VGIK

Ishockey Värnamo GIK besegrade Guts vid mötet i Finspång.

Jonas Malm var nära att hålla nollan. Arkicvbild

Det blev hela 6–1 (1–0, 1–0, 4–1). Målen i tur och ordning: Victor Koppelo, Erik Lilliecreutz, Andreas Zöllner, Oliver Wallqvist, Eisai Arai och Joakim Rosén.

Jonas Malm i VGIK-kassen var nära att hålla nollan men hemmalaget reducerade till 1–5 med drygt tre minuter kvar av matchen.

VGIK vann skotten med 33–24 (9–8, 9–8, 15–8)

– En grymt bra bortamatch, säger tränaren Marcus Bengtsson.
Det var jämnt överlag och trots knapp ledning inför slutperioden tycker tränaren att man hade kontroll. 2–0 var klart i underkant med 40 minuter spelade.

• Inget tågstopp mot Nässjö…
– Skönt, nu hoppade vi på tåget, inflikar tränaren.
På onsdag väntar laget från en ort där det brukar vara många tågstopp, Nässjö. Men för VGIK ska det inte bli stopp utan man ska satsa allt för att vinna.
– Ja, vi har revansch för förlusten i Nässjö, vår sämsta match den här säsongen så vi är grymt taggade på att vinna.

Det blir denna gång match i Värnamo och seger kan betyda att man kravlar sig upp bland de fyra främsta som går vidare till Alltvåan.